kryssilajnen

Kryssningen var underbar. Härliga pojkar, två bästa vänner och massvis med soldäck, dansbandsdans, taxfree och drinkpimplande. Dock mådde jag som förtjänat idag.



Som grädde på moset toppade jag dagen efter två timmars sömn med 7 timmars arbete. Gick som förtjänat. Men när jag kom hem låg dessa fina fotbonader framme. Sånt glädjer ju.

Och ja... ny fasad här. Blev inte som väntat men får ordnas någon annan dag, nu väntar definitivt sängen.

kom ljuva krusmynta

okej, stor varningstext för min bloggtorka. och en förlåtelse. förklarelser? hm. sjuklighet, jobb, midsommarhelg, satc-maraton och framför allt - ingen fungerande kamera. typ så. därmed damp min inspiration ner till 0. som det känns nu.
men om en dag åker jag på kryssning, och efter det: 1 vecka och 4 dagar kvar tills jag och mina 9 underbara tjejer åker iväg till sol, värme, brusande hav, drinkar, kärlek, ledighet och what ever, upplever all den lycka vi kan åstadkomma!


iklädd en sådan där ny favorit från AA.

och med det säger jag godnatt.. (och ja, ni ser hurdana foton min kamera tar, då enda fungerande inställningen är "manuell" och ger de bästa fotona som dessa.)

.. besides i've missed you guys!

H. som i lyckopiller.








en mysig fredag med världens bästa håkan på scen. mindre bästa bilder på honom fick jag dock. likamed inga.

denna vecka jobbar jag men idag kom en rörmockare (?) och sa att frysen tydligen var sönder så han lagade den hela dagen och jag fick stänga och istället ägna mig åt städning. var sådär. men behövdes nog. nu ska jag sätta mig med filtar vid vattnet och fira en kompis.
fortfarande, RIP kamera.

hela världen snurrar

jag mår som en iller och skulle helst av allt vilja stoppa ner huvudet i en ishink. håkan var lika underbar som vanligt i fredags och jag sjöng och dansade allt vad jag hade. min röst höll sig dock inte.
amerikanska pankakor med kanelsirap mumsade vi i oss till frukost igår. på kvällen sågs matchen på en väns tomt i tält med öl. sedan begav jag mig ut för att fira en vän som fyllde 18, och eftersom att allt var gratis mår jag som förtjänar idag.
något sämst är dock att systemkameran som jag hade konkat med mig pajade. den ville inte fota, så då skulle "fotografen" "fixa" den och tog bort objektet, som man icke sa nicke får göra eftersom linsen förstörs (insåg jag senare), så den har lagt av. och det är ett helvete eftersom den inte är försäkrad. så hela dagen har bestått av att lida. lida lida lida. och därför blir det väl lite fototorka här.
dessutom tappades min klocka. min kära, nya, älskade lila klocka.


Jag vill dra tillbaka tiden och fortfarande ha min klocka, en fungerande kamera och bara vara så glad igen. Kära kamera.

flyg du lilla fjäril






Örhängen - Indiska, kofta - mammas gamla, klänning (knuten) - H&M, klocka - Cocoo.se, sandaler - mammas gamla.

Ännu en slapp klädsel bjuder jag på, men jag är hemma och pysslar om mig själv och ikväll ska jag hedra Håkan allt jag har och dansa mig lycklig. Om ni inte kan befinna er på plats så ska ni spela hans musik om och om igen och låta tonerna fylla era hjärterum.

Nu ska jag ta mig i kragen, sluta tänka på gamla kärlekar och städa upp lite här i hemmet, till Håkans alla låtar på repeat såklart.


dansa hela gatan fram

För att vi kan dansa oss igenom livet och du är söt och jag är lycklig. Lycklig för dig och han.

Idag har jag vankat fram och tillbaka. Tagit en runda på IKEA med systrami och köpt ett havsdoftande ljus. Väntat på att få jobba hela natten lång, då det visa sig att det var en alldeles för lugn kväll och alla fick gå hem tusentals timmar tidigare än väntat. Jag svängde förbi syteryster som satt barnvakt och vi spela alfapet och drack te. Hon vann med 7 poäng.

The Coral - Dreamin of you, har spelats om och om igen, i mitt huvud eller utanför vet jag inte, men den får mig att tänka på min gamla höstkärlek och då vi dansade natten lång. Som av någon konstig anledning har funnits många timmar i mina tankar på sistone.

efter regn kommer solsken...

... verkar stämma rätt bra dagar som dessa? Känns dock helt okej eftersom att jag kommer att jobba tors-sön. Och ända in på morgontimmarna, gissa om jag kommer vara trött.
Dagen har gått åt till att sova, ta en säng förbi Rebecca, handla och laga min typical-me thaimiddag och köpa fyllekäk på donken till min käre bror som anlände i hemmet efter en alldeles för hemsk flygresa.




Blev en slapp outfit idag med pappas jeansskjorta, enkel knutslaget bomullsklänning från H&M, tajts & örhängen från Indiska och tygskor köpta i London. Glasögonen är från Tjallamalla och guldklockan är farmors gamla.

dramatisering och panik

Inspelningen igår gick jättebra och var över förväntningarna. Riktigt kul gäng hade de samlat och roliga scener spelades in, ca 15-20 stycken tror jag. Filmen kommer att visas i skolor f.r.o.m i höst som tänkt diskussionsmaterial om jag förstod det rätt. Det är en dramatisering av Göteborgsbranden som ägde rum -98 och tog livet av många ungdomar. Vi fick läsa en skildring av ett vittne för att sätta oss in i situationen, och det var hemskt. Alldeles för hemskt för att kunna tänka sig. När vi spelade in branden blev allt ändå ganska verkligt. Vi skrek och alla försökte tränga sig igenom dörren och man ramlade, klämdes och gjorde illa sig så paniken kom ganska naturligt.
Jaja, hoppas att de får till något bra i alla fall!

Annars är jag besviken på det usla vädret och hoppas för allt i världen att det vänder tillbaka snarast.

tillbaka från villovägar

Hej hopp vad jag har haft det bra! Norrland (Örnsköldsvik) är något så underbart och min släkt kunde inte vara bättre. Och jag hoppas att min morfar blir så mycket äldre än vad han tror och nu är, för jag vill hinna träffa honom & mormor tusentals gånger till och hinna berätta hela min framtid.
Vi bodde i vår gamla sommarstuga, som numera är helt ombyggd och fräsch men fortfarande placerad på kära bondgården i Stensland. Husen, vägarna, djuren och badplatserna gör mig nostalgisk. Spel har vi spelat långt in på nätterna, också blev det självklart en hel del grillkorv i nattens ljus.

Dessa dagar träffade jag också mitt livs kärlek, Goliat, som troligen är den finaste, lojalaste sällskapligaste hund (ja, ingen pojke!) någonsin. Och det är inte helt jag att bli såhär kär i en hund, men han var helt otrolig. Hussen var inte hemma så han var ute hela dagarna. Jag cyklade med honom, badade med honom, låg i gräset med honom, och fastän jag inte fick så smög jag ut i natten och hämtade honom där han låg i regnet och gömde honom i mitt rum. Det var han alldeles värd. Han jag skulle vilja bo med resten av livet.

... och där har ni honom

För jag vill nog nästan flytta dit i framtiden. Hoppas att ni haft det toppenbra! Jag har fortfarande inte fått tillbaka min kamera, men det kommer! Ikväll blir det till att spela in kortfilmen som jag blev uttagen till, blir spännande!

Nu far vi

Hann knappt åka hem och packa efter klassträffen i vitabergsparken. Men nu ska vi här hemma börja röra på oss mot Gerdal i Norrlands skogar. Kameran blev inget jag hann få tillbaka.
Jag hoppas att ni står ut och fortfarande är kvar när jag kommer tillbaka på måndag! Hoppas att ni alla får en världsbra helg med solsken, god mat, glass, jordgubbar, kärlek och kalas. För det ska jag ha. Bamsekram!

För de har tagit studenten, fyfan vad de är bra

Förlåt, förlåt för den dåliga uppdateringen men det är ju så mycket nu! Igår sprang treorna ut, och sedan hakade jag på på flaket. T.o.m jag kunde inte känna annat än lycka! Nu vill jag bara att sista året ska gå snabbare än någonsin. Fast nja, på något sätt är det ju ett så stort kliv med mycket saknad, så det är nog okej om det tar sin lilla tid.
Efter det blev det mottagning, uppföljt med en spel- & filmkväll och idag hade vi vår avslutning, som för övrigt var väldigt omärkvärdig och ganska tråkig. Vi satte oss på en (typ världens mysigaste) balkong och åt jordgubbar med gräddglass och nu ska jag snart på ännu en mottagning. Sedan blir det firande med resten av klasserna!

Bilder kommer tyvärr inga då jag precis glömde kameran hos en vän.. Men just nu är jag sådär väldans arg på min chef som i sin tur är arg på mig utan någon som helst bra anledning, eftersom att allt är ett missförstånd som han inte kan lasta på mig. Därför blir det denna bild som är tagen från en sådär väldans bra och fin morgon i höstas (med analog systemkamera) som jag minns att jag blev lite ledsen i ögat på för att jag var tvungen att åka iväg och jobba. Fick rusa iväg i sista minuten.

I natt åker jag till Norrland över några dagar för att fira min käre lille morfar som fyller 80! Ska försöka att uppdatera med lite bilder innan, så att ni kan få se skolavslutningsklänningen också! Stor kram på er!

studentmottagning

För att sammanfatta dagen i kort: Solruva, bästaväns 18årsfirande i efterskott, hejdå till mamsen, studentmottagning hos gammal barndomsvän.






Riktigt mysigt och alltid lika kul att träffa barndomsvänner. Och de gamla hundarna såklart.

Och så gick jag klädd.

... Fast jackan kom på först mot sena kvällen såklart, jag satt och dog i solen på den stora altanen.

Wayfarers & armband - Tjallamalla
Jacka - GT
Klänning & skärp - Monki
Guldklocka - Farmors gamla
Sandaler - Mammas gamla
Väska - Beyond Retro

Och runt huvudet har jag en inbakad fläta. Dessutom är jag glad för att mamma äntligen köpt batteri och minneskort till systemkameran. Så det är denna som fått komma till användning idag, en Nikon D40x.






det stinker från en sushibar

Låg på altanen, läste min bok och lyssnade på The Thrills hela förmiddan'. Cyklade iväg till skolan för att möta Sansi, pratade lite betyg i Svenska och Livsk som gjorde mig nöjd. Cyklade till macken och köpte lite 18årspresenter (mycket fina, väldoftande wunderbaums) och cyklade hemåt. Åt lite gott, mötte syster och åkte till Söder. Köpte mer 18årspresenter på Afrodites apotek (hihi) och sedan blev det ett skärp och den finaste sommarglassigaste klänningen från Monki. Sådan som hon den fina har.







Klänning Tjallamalla, solglasögon Tjallamalla, klocka Cocoo.se, skor mammas gamla och blusen som jag valde att sätta på mig kommer faktiskt från SVT. Glad var jag. Och nu är jag mest sugen på Sushi. Och ännu mer grillade majskolvar såklart.

wayfarers

Jag är glad för alla mina nya, men även gamla, somriga glajjer. Vissa inköpta, vissa fyndade, vissa i  gåva.
Mina tre nuvarande favoriter blir nog dessa, självklart wayfarers...
 



det fladdrar till i en tyllgardin





Dagarna blir trevligare och trevligare. Inga förpliktelser. Strötid att fylla med alla dess trevligheter. Och vi har suttit på uteservering timmar i sträck. Och jag har dessutom hoppat nätterna igenom barbent!
Idag var även jag med och fyllde Enskede Spelets teatertält med "Peter Pan och Wendy". Otroligt bra hade de lyckats! Det är svårt att förstå att det bara är en hög med amatörer som spelar. Men kul att se alla små sötingar som nu går i gamla grundskolan och allt annat hederligt enskedefolk. Det är en särskild anda med de.




Och där spatserade vi i nattens ljus till adertoniga festligheter och gjorde försök till några glädjeskutt. Det gick sådär att fånga det digitalt. Men härligare var det att vara barbent.
Slängkyss till er mina sköna!

RSS 2.0