en underbar natt

40 festglada vänner i mitt hus för att fira min 18årsdag, det kunde inte blivit bättre. mums.





de enda bilderna jag har för tillfället. jag som pocahontas, b1 & b2, hippie och usama, neandertalare och hippie.

hej svejs so long!


ADERTON

för ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN paserar även jag gränsen, GRATTIS till mig till 18 fina år och med en grym kväll väntandes!

de bortglömda


Det var på tiden. Efter en rejäl uttjatning för länge sedan fann jag de underbara melodierna ikväll igen. Mums. Ett band ej värda att glömmas bort.

amazing

http://fannylawaetz.blogg.se

en bekant som gör UNDERBARA kläder som jag inte kan sluta förundra och otroligt nog är hon lika gammal som jag själv - född 90 alltså.

alkohol eller ej?

De senaste månaderna (typ.. sen skolan började) har jag knappt druckit något alls. Antagligen kan jag räkna gångerna på en hand. Det känns lite konstigt eftersom jag hela andra delen av året ofta drack mest och oftast av oss alla. För mig känns det jätteskönt. Jag kan festa utan att dricka en droppe, vilket jag nog aldrig gjorde förut - det var ju tråkigt! Men såklart det dras ner på festerna ändå. Hur som, grejen är att man märker hur folk ändrar syn på de som inte dricker. En person som är jättepepp men är nykter är automatiskt inte lika kul som en som är aspackad. Det är så sjukt. Man blir inte längre den som man ringer när det är fest. Jag vet att jag iof har bojkottat mycket fler partaj nu än förut och föredragit annat, men ändå. Man märker det bara och jag tycker att det är så sjukt. Så fel.

festliklappi

Häftig partyväska, mi lajki! Faktiskt fyndad på Oasis. Me want.

heart

Äkta vänskap visar sig i motgång, medgång är full av vänner.


God jul.

förväntningar

Syster och Tommy har kommit hem och varit här och ätit julmiddag - hela familjen och gudmor samlade. Mys! Under resan hade de förlovat sig!! Vi blev självklart såååååå glada.
Nu ska jag måla naglarna lite juligt inför morgondagen och sedan hoppas på att få ta igen gårdagens sömn som inte riktigt blev.

julstress & julpyssel

Stressat runt i stan hela dagen för att hitta julklappar. Trodde jag skulle ha lite aningar men kände mig faktiskt helt lost och blev bara mer uppstressad ju längre tiden gick. Lyckades trots det få det mesta köpt, och dessutom alla presenter till Katarina som fyllde år idag. Så vi har vart där ikväll och firat henne, och ända tills nu har jag suttit och julklappsrimmat. Pjuh. Bara två julklappar kvar imorgon som behövs ordnas. Sedan ska jag träna och klippa luggen igen som snabbt blir för lång. Har fått köra med mittbena de senaste dagarna, men funkar det med. 
Bild från skolavslutningsutgången i fredags.

Nä. Sovdags på hög nivå!! Imorgon kommer bilder på allt och ingenting jag fyndat de senaste dagarna, köpt, oköpt eller skapat.


tack gode gud för symaskinens existens

Så tog man steget in på jullovet igår. Äntligen! Min kropp & själ skriker av glädje. Kvällen blev toppen med en god middag med familj och gamla goda vänner (tillagad av mästerkocken själv) och sedan utgång. Lyckades inte få ihop alla treor som var tänkt, men hann hänga med många goda ansikten vilket var huvudsaken.
Idag tog min älskling sitt pick & pack och drog till Thailand. Pratade med honom senast när han satt på flygplatsen och blanda drinkar. Buhu. Vad ensam jag känner mig.
Har suttit och sytt hela dagen & lyckats få ihop en oversize tee och sedan sytt om några kjolar från Berlin - äntligen. Vad jag älskar det!

Trots min grova träningsverk från igår, då jag ökade alla vikter på ben och armar - ahhh, så ska jag iväg och träna imorgon igen. Blir dock ett pass istället. Så nu kallar jag på sömnen. 

ett första försök till julklappsshoppingen

Japps. Ett sådant försök gjorde jag idag. Resulterade dock i en skinnjacka och en lite sötfin oversize-tee till mig själv. Åh vad duktig jag är. Denna balla hittade jag på AA också, men plånboken protesterade äntligen som den skulle för en gemensam framtid med hoodien:


Och julbord fick vi idag. Mums höll jag på och säga men nej - för i själva verket är jag inte alls särskilt förtjust i julbordet (senapssillen var ju iofs mumsmums). Men tackar för stämningen! Skapar en sådär "åh vilken frid & fröjd allting är"-känsla.
Nu ska jag sätta mig och plugga inför mitt sista prov imorgon. Sen kan man äntligen andas ut! Puh!


Dokumentär

Nä. Fy bubblan vad jag börjar tröttna på alla olika sorters dokumentärer. S.O.S familj? Jag tycker bara synd om de stackars barnen som måste leva med en kamera rätt upp i ansiktet och en insatt regelmamma som säger si och så. Låt de gå igenom sin fjortisperiod. Ibland går folk till överdrift.

en saknad framöver

Så är man hemma tillbaka i verkligheten. En skön helg bestående av mys, besök genom nordstan, bastu, paketbyten och resten av allt julmys som en lilljulafton kan innehålla. Jag hoppas att min älskling blir nöjd med en liten överraskning varje dag nere i värmen. De tog i alla fall TID att göra!

Själv fick jag ett toppenfint nattlinne och inget mindre än en fallskärmshoppning för han och mig. F.r.o.m april kan man hoppa, och jag är redan mer än exalterad! Hur spännande och triggande är inte det!
Nu dröjer det nästan en hel månad tills vi ses igen. Riktigt uselt. Han far sin kos  till thailandet på lördag. Blä. Ska ta mig igenom det så gott det går. Tur att lovet snart tar form.

För övrigt så blev det en sorglig dag då lärarna helt plötsligt skulle på krismöte och kom tillbaka med nyheten om att en tjej i paralellklassen dog i helgen av en blandning av hasch och en, då laglig, nätdrog (bestämdes olaglig idag). Hemskt. Jag kände henne inte men ett par stycken i klassen bröt ihop och stämningen blev väldigt jobbig. Usch. Jag satt bara och tänkte mig om de skulle komma in och säga något av mina vänners namn. Kan inte ens tänka mig hur det skulle kunna vara.


Nattshopping

Så mycket nu så min hjärna inte hinner med. Det är ungefär som att stå i en orkan där jag random plockar ut de saker som "ja, det kan jag göra nu!". Bara det att det alltid blir totalt fel saker som egentligen ligger låååååååångt ner på prioriteringslistan.
Igår mötte jag i alla fall upp käre, gamle vännen Felix & hans flickvän. Vi tog ett glas vin på ganska nyöppnade Bauer på Götgatan, riktigt mysigt & trevligt. Efter det åkte vi in till Topshop för Veckorevynminglet som skulle vara där. Dock kom vi så sent så att vi hade missat det mesta men antar att det bara var bra - tommare & lättare att hitta saker man ville ha. Fann såklart massvis med saker, när man som minst vill, eftersom jag egentligen inte alls har råd att unna mig något nu innan jul. Ändå köpte jag en klänning, ord.pris 900:- varav jag fick för 670:-, så jag var mer än nöjd!
Snygg immitationskinnjacka för bara ett par 900:- tror jag. Fick dock ej bli ngt köp. Också vare klänningen jag köpte.


Och en väska jag blev kär i. 1300:-. Blir att önska sig i julklapp.

Nu måste jag skynda vidare med kära pojkens julklappar. Har fortfarande inte bestämt mig för "huvudjulklappen" och allt ska vara klart imorgon eftermiddag, så jag har just nu liiiiite stycke ångest.



juletid

Hårt och slitigt på jobbet i helgen. Det hela resulterade i blåsor på fötterna, mindre uppskattat än pengarna. Dessutom fick jag 500 kr i dricks (!!!), vilket är väldigt ovanligt eftersom folk är så snåla när de går på annordnade event, men vad gör jag inte om inte tappar dessa under kvällen? Riktigt bitter var jag i alla fall.
Förutom att det är tusen grejer som snurrar runt i mitt huvud som behövs göras så kan jag inte låta bli att hinna njuta en liten aning av juletiden. Samma sak varje år. På något sätt lyckas jag känna ett lugn, fastän jag är mitt uppe i all stress, så fort jag blir påmind av julens närvaro. Och eftersom min käre mor är sådan köksnisse så fylls huset med goda dofter. Och nu när jag sprang hem i kylan så slås jag av en massvis med goda dofter så fort jag beträder hallen. Åh vad jag gillar julen!

Mammas nybakta som smälter i munnen.

Mycket att stå i

Nu börjar man nå den eran som folk säger är som stressigast, den som alla klagar på mest. Tiden innan jul självklart. Och så sant som det var sagt. Jag kan och vill knappt tänka på något annat än julklappar och förberedelser för mitt firande, men det är såklart omöjligt. Alldeles för mycket jobb i nuläget och alldeles för mycket plugg. Och för mycket tankar som snurrar i huvet.
Fick dock sluta halv tio idag redan, istället för tolv. Sånt händer bara på vipavdelningen. Det positiva med att jobba på vip = du trivs bättre och det går bättre. Det negativa = det går så bra så det ibland kan bli FÖR lungt (och då är det lungt med utropningstecken) vilket resulterar i att man får gå hem tidigare. (Kan nog egentligen vara bra för både min kropp & själ, men kontot skriker inte av samma glädje.
Nu är det psykologiförberedelser som gäller.

För idag är det min namnsdag

Hej och hå, lång tid hinner att gå.

Tillbaka för kul, mest kanske för mig själv. Fortfarande ingen fungerande kamera.
Så idag är det min dag. Frukost på sängen fick man imorse av kära moder och man bugar & bockar för alla gratulationer. T o m ett helt fint brev dumpade ner i brevlådan. Tack. Nu måste jag fortsätta med att göra min hög av inbjudningskort större. Detta tar frustrerande lång tid. Ah ah.

RSS 2.0