zigenarliv dreamin

Härliga dagar har nu börjat med så mycket som noll krav. Precis som ett sommarlov. Det är så skönt att kunna ligga hemma i solen, smyga runt och besöka söders alla hörn och sitta på uteserveringar timme efter timme utan att behöva åka hem. Så har mina dagar varit, och det har varit mer än skönt.
På altanen har jag legat och läst i solen. Läser nu "P.S I love you" av Cecelia Ahern som ganska nyligen kom på film. Jag har redan hunnit gråtit (inte bara en tår, nej, utan flera rullande tårar!) två gånger efter 40 sidor. Den är fin, så nu får filmen vänta.


Tee - Monki (slagit knutar på)
Örhängen - Indiska
Klocka - Diesel
Väska - Pappas gamla
Skor - Mammas gamla

Och denna söta nyckelring fick jag igår av en vän, så nu får den pryda min annars så tråkiga nyckelknippa.


.... Och idag blir det ännu mer jobb på glassen. Hoppas att ni fina hinner få mer tid ute i solen!

syskrin

Hittade nyss detta hemma stående och damma på en hylla. Det var så fint så det tog jag vara på. Ett riktigt sött litet syskrin att hålla ordning med bland nålar och fingerborgar osv. Att det dessutom hade formen av en resväska, blommit fint mönster och iklätt i guldigt tyg inuti var bara ett plus. Sött, eller hur?

Men nu måste jag rusa iväg för audition. Läskigt. Önska mig lycka till, det lär jag verkligen behöva! Känns som att det inte riktigt är min dag idag för sånt där...

hotel song


Sånt där som kan göras lediga dagar.
På mig har  jag linne (knutet) & tröja från monki, shortsen är pappas gamla leavis, klocka & örhängen är från cocoo.se och sandalerna är från Jemen, mammas gamla.

Och nu har jag läst ut min bok, "Hey Dolly" av Amanda Svensson. En väldigt underlig bok, så konstig att jag ibland funderade på att sluta att läsa. Men jag enivsades med att fortsätta och den var trevlig till och från. Men det var slutet som fångade hela boken. Det var då man förstod och fick insikt i allt. Kändes som att allt bara var förprat för själva slutet. Ja, som sagt underlig. Måste nog smälta den ett stycke.

små lätta moln

Hudvården var fantastisk idag! Fick ligga i fotbad och vårdades med diverse saker därefter. Pedikyr ingick  tydligen, vilket jag blev glad vöer. Fint hallonrött nagellack fick jag på det. Och ansiktsvården var lika ljuvlig med massage, ånga, ansiktsmask, krämer osv. Värt sådär ibland. Salongen jag gick till var Amazon Fot- och hudvård på Söder.

Annars har jag ödlsat resten av dagen liggandes på balkongen, mest tittandes i himlen med Håkans toner i öronen. Att se hur molnen omformas till onda drakar som snart löses upp igen, eller till mjuka små hoppande pudlar, kan underhålla mig i evigheter.

Just nu sitter jag lite uppskrämd över att jag nyss tackat ja till en audition till en kortfilm imorgon. Har aldrig medverkat i något sådant utan bara mindre saker, så lite nervös blir jag av tanken. Vet inte riktigt varför jag tacka ja, men blir lite kul att testa sig själv.

Annars är min kattsi så söt idag...

blogg.se

Nu är sådär fel på blogg.se igen. Sånt irriterar mig, särskilt efter att de bytt plattform. Borde det inte funka bättre?

Matchen förlorade vi med 8-0, varav 1 självmål. Haha. Ibland är det allt bra skönt att man spelar korpen. Jag sprang mest runt som en irrande höna. "Typ le och va' snygg". Trött är jag, fortfarande rosig om ansiktet och musklerna ska snart få njuta av sängen. Imorgon ska hela jag dock få njuta ännu mer, för klockan 09 ska jag iväg på fot- och ansiktsvård! Ska bli mer än skönt. Det förtjänar jag. Hoppas att ni unnar er något fint ni med!

tävla om plåtning


Hittade en tävling om en plåtning med en proffsfotograf på Kenzas blogg, som själv är en bland de hon har fotat. Tävlingen kan ni hitta till genom att klicka HÄR. Tycker själv att sånt är jättekul att ha, så kändes lika bra att tävla. Kör på ni med! Finns ju inget att förlora!

and suddenly everything feels right

Haha. På ena bilden ramlade jag precis och slog i armbågen. Så kan det gå. Men lite härlig blev den.
Hur som så fick min nya playsuit från Beyond Retro klä mig idag. Barbent och somrigt.
Klocka - Cocoo.se
Armband & glasögon - Tjallamalla
Vita tygskor - Repris

Idag har jag även avklarat två till ämnen. Så nu har jag bara spanskan kvar att överleva. Vilket iofs är det är tufft för min del. Men ska nog klara mig på något vis. Dagen har vart toppen med mer sol och värme än förväntat. Och ikväll blir det korpenmatch.
Nu är jag sugen på mat och glass. Hoppas ni har en toppendag!

kusiner


För att jag har världens sötaste små kusiner som jag bara vill äta upp.

... Också har jag all världens värk i magen för allt kakätande på mors dag.
Jag har fått rabarberpaj, gräddtårta, kakor & bullar, frukt i ton och ännu mer tårta.
Och på det en brakgod middag.
Gissa om jag är mätt.

på gräset som växte i takt med himlen

En riktigt mysig dag blev det igår. Och vädret kunde vi inte haft mer tur med, nyss var det ju gråa moln som brukade täcka himlen.

Så gick jag klädd under dagen & kvällen. Glasögon - Tjallamalla, sjal - gammal, body - GT, flätat skärp - egengjort, chinos - Twilfit, väska - Beyond Retro, armband - Tjallamalla, klocka - Cocoo.se, tygskor - Repris.

Det var ett flertal bra band som spelade. Gitarrer är fint och tambouriner kan klinga så fint. Att sitta där i gräset omgiven av massvis med goda vänner, smutta på god öl och äta fruktspett och brända mandlar med musik i bakgrunden. Det är nog så jag vill ha det i sommar.


Och idag ska ju mödrarna firas... Hm. Min mor får nog en veckas middagslagning av mig. Det tror jag hon blir glad över. Hoppas ni får en bra dag med era mammor! Själv ska jag iväg till kusiner och sedan se på en kompis dansuppvisning på Vasa. Blir kul!

På det gröna

Idag är det festival på skolgården, "En dag på det gröna". Håller på från 11.00 - 23.00 så det är bara att dyka upp om man inte har något för sig, alla är välkomna :-) Drick lite gott, ät lite gott, lyssna på musik, dansa och njut i gräset. Annars hoppas jag att ni får en fin sommardag, för det ska jag ha!

(Bilder från Arvika -07)

118 100 är ett geni

Ni har väl hört talas om tjänsten att sms:a en fråga till "118 100" och få tillbaka ett svar? Jag utforskade detta idag, och fick precis ett svar på min senaste fråga, och hur glad blev inte jag?

Jag frågade "Hur kommer min framtida pojke se ut?"
De svarar "Hejsan. Din framtida pojke kommer att vara alldeles fantastisk! Han kommer naturligtvis vara söt med lockligt hår. Dessutom kommer han att vara ganska lång, ganska smal, prata om alla den musik som du och han tycker är bra, och sammanbinda alla dina födelsemärken till en stor stjärnbild (för han har aldrig sett någon så strålande som du i hela sitt pojkiga liv). Ha en trevlig kväll."

Förstår ni då hur lycklig man blir av att höra det? Det låter som det finaste någonsin och jag bara älskar denna funktion till hundra. Självklart tror jag fullständigt på svaren! Jag har nästan redan drömt mig bort och börjat fundera, och nu väntar jag på fler svar... Det tar nämligen några timmar innan de kommer. Testa ni med om det inte redan gjorts. Tro mig, de är underbara på 118!

I solens skugga

Tog mig till skolan för att skriva klart mitt geografiarbete. Blev troligtvis väldigt dåligt, men jag hoppas på ett VG i alla fall.
Efteråt åkte jag och Solveig in till Medborgarplatsen för lite glass och second hand shopping. Det behövdes. Sol, söder, vän, glass och second hand. Lyckligheter kallas det.

Detta var väl i princip vad som fick följa med hem sammanlagt av igår och idag
(plus ett par ursöta blommiga hårspännen!)


- Klänning på rea, Tjallamalla, 100:- (Behövs nog fixas med en del men gillade verkligen mönstret och färgen)
- Turkosa ballerina i plast, Tjallamalla, 98:-
- Vita tygskor, Repris, 120:-
- Två armband, Tjallamalla, 49:-/79:-
-Väska, Beyond Retro, 299:-
- Chinos, Twilfit, 500:-
- Playsuit, Beyond Retro, 249:-
- Rosett hårspänne i siden, Beyond Retro, 79:-
- Glasögon, Tjallamalla, 198:-
- Blommig klänning, Gina Tricot, 199:-
- Tshirt i organisk bommul, H&M, 149:-

Känner mig väldigt, väldigt nöjd!



Sen kom katten som också ville vara med.. Men bara sådär på axeln, det brukar duga.

Kvällen har spenderats med mamma och syster framför teven och lite hemmagjorda filmer. Sedan åkte jag&sis till macken, köpte lite Brämhults lemonad (typ det bästa någonsin! i dryckväg vill säga), varm korv och lite smått & gott. Åkte hem, men satt kvar i bilen för en liten pratstund. Sedan åkte vi in till Söder för att kolla på människor. Under den turen hann vi åka förbi fyra vänner lite här & var, varav jag hade bestämt att skrika något kul i personens namn så att de skulle ha något kul att berätta framöver. Men jag upptäckte de för sent varje gång. Men mysig kväll har jag haft. Hoppas ni haft detsamma!

Yesterday


Det får bli gårdagens outfit i sådär stress. Enkel klädnad som jag drog på mig innan Moderna igår. Observera att det faktiskt hade shorts under det där(!!) som inte syns på bilden. Ballerina, dansstrumpor (öppen häl) och halsband från Indiska, top och jacka från Gina Tricot, väska 2nd hand och klocka från Calvin Klein. Och flätat min fick hålla i sig en dag extra.

Bilder från det jag köpte igår kommer senare. Nu ska jag ut i solskenet på en cykeltur till skolan. Kram på er!

stad i solsken


Ingen var lika kameraglad som jag. Så som det brukar vara alltså.

Staden idag var varm och härlig. Efter moderna traskade jag iväg hand i hand med Solveig, Rebecca, Nicos och Viktor med destination Kungsträdgården, för lite kulglass i solskenet. Finns ju inget bättre!
Sedan letades det lite i butiker, men ledsamt nog hittade jag inte ETT enda plagg av det jag hade tänkt! Eller jo, ett par chinos! Superfina! Fick bara sy in de och fixa lite hemma, men det var det värt. 500 kronor på Twilfit för er som fortfarande inte hittat några. Även en bodyloation, en transparent blommig klänning/top och en tee fick följa med i påsarna. Vet inte om jag är helnöjd. Men chinosen/arna(?) gjorde min dag, för som jag sökt!

Något som saknas är en ny väska... Förutom 2nd hand, några som har något tips? Vill ha en med både korta band och axelband. Brun, helst i läder eller liknande. Jag har sett en från Mulberry som verkligen blev min drömväska från första ögonkastet!! Men den reades ut för länge sedan. Har försökt hitta den på diverse försäljningar men icke. Närmsta jag hittat från Mulberry är denna, men den är ändå inte fulländad.

Ge mig tips tips tips!

Strange things will happen



Originallåten (gjord av The Radio Dept) är en favorit. En låt som kan vara sådär underbart fin, fylld av lycka, samtidigt som den kan vara sorgsen. Sånt är lite vackert. Och denna tjej gör låten så bra. Ett span på youtube, lizzie225. Hon gör underbara covers och jag skulle helst av allt vilja ha henne brevid mig spelandes och sjungandes dagarna i ända. Kanske få lyssna på små godnatt visor. Allt är så fint. Hon berör. En riktigt begåvad en.

Nu ska jag snart in till Moderna Museét och sedan blir det en liten tripp runt på Söder. Och jag är glad för den varma luften som kommit tillbaka.

Today i wore




Hårat har jag uppsatt i en fläta i en stor kringla, om man kan kalla det så. Den har jag fäst med en blomhårnål.
På mig har jag silkestop från Monki, jeans från J.Lindeberg, skor Converse, mammas gamla militärjacka som vi färgat om, och pappas gamla väska. Klockan är från Calvin Klein och rosetarmbandet från Cocoo.se.

Hoppas ni sover gott! Kram L

those dancing days



Bara för att de kan förgylla en sommardag. En höstdag. En vinterdag. Ett kalas. Och tankarna åker tillbaka till London när deras låtar som denna och "Tasty boy" spelas. Det var mer än bäst att se de utomlands. Fina tjejer. Och en fin stad, med fina vänner och sjutusen fina pojker, så mycket bättre hade det inte kunnat bli.


Förlåt för alla bilder ni får stå ut med. Jag blir bara så lätt nostalgisk när jag ser på bilder med musik sjungandes i öronen. Hoppas ni har en bra dag. Själv har det vart plugg, fixa 18årspresent (någon som vet vart man kan köpa wunderbaums förresten?) och ikväll blir det till att pela match. Kram /L

Svarta nejlikan

Igår såg jag Svarta Nejlikan. Den var väldigt bra. Mikael Nyqvist sköter huvudrollen det mer än väl, som vanligt. Filmen handlar om Edelstams (svensk diplomat) tid i Chile vid Pinochets maktövertag och som många vet gjorde han väldigt mycket gott och räddade många liv. Ibland är det fint att få se filmer om stora, goda personer som existerat. Det känns så ont om de ibland. Någon som sett filmen? Vad tycktes?

oh happy day


(Bild från Island för 1 månad sen)

Jag är väldigt glad för nyss fick jag ett lönebesked hemskickat som jag helt glömt bort, eller ja, jag undrar om det faktiskt ens stämmer. Men eftersom det ger +1232 kr på kontot och jag inte längre jobbar kvar så nöjer jag mig med att buga och bocka och ta emot. Dessutom låg det ett privat brev adresserat till mig i brevlådan. Det är inte varje dag det ligger privata brev och väntar längre, så lika glad blev jag för det. Det var en fin inbjudan till en gammal väns 18årskalas. På ett lika fint och guldglittrigt brevpapper. Ambitiöst. Sånna saker uppskattas.

Och visst är låten som jag fått hit fin? Blir så glad av den. Och om tio minuter börjar Desperate Housewives. Jag missade förra avsnittet och har inte lyckats få se det, så egentligen vill jag inte ens se detta innan dess men kan inte låta bli. Om någon såg det förra får ni gärna berätta enkelt om vad som hände!

måla



Idag gav jag på mig ett försök att rita av mig själv. Det gick ju... sådär. Haha. En aningen mörk hudfärg lyckades jag dra till med ser jag nu. Jaja, kanske min önskan som slår till undermedvetet. Hittade inte verktygen som jag lärde mig använda för jättelänge sen, så blev till att måla med pensel. Men det var lite underhållande. Ett sådär meningslöst tidsfördriv.
Saknar förresten den där jackan otroligt mycket. Billiga 150 kr kostade den men blev såklart snart snodd inkluderat med busskort, nycklar, mina favorit solglasögon och hela kittet. Men har väl vant mig en smula I guess. Har nämligen blivit av med saker kontinuerligt de senaste åren. Tex 3 digitalkameror, 1 systemkamera, 2 mobiler, 3 busskort & 2 nyckelknippor. Allt detta inom loppet av 2006 - 2008. Är så sjukt trött på att folk ska behöva ta. Visst kanske jag råkar vara lite slarvig av mig också. Fast egentligen skulle jag inte kalla mig slarvig, snarare lite naiv och tar saker lite för lätthändigt. Men mycket är faktiskt också ren otur!

Ojoj. Nu flöt jag iväg lite. Här får ni en härligt underbar låt i alla fall.


Sommarlängtan



Jag har inte så många bilder kvar från -07 och tidigare eftersom min data kraschade och la av helt i höstas. (Ja, det var något utav det hemskaste som någonsin hänt.. Men jag har sparat hårddisken och någon gång i mitt liv då pengar inte är något problem ska jag banne mig betala en expert som ska fixa ihop den igen). Men tillräckligt har jag i alla fall för att kunna få längta tillbaka till sommarn. Fast inte bara tillbaka, nu kommer ju nästa sommar med nya underbara äventyr.
Frukostfikan är iofs från i våras.. Men det är nog mest för att en frukostbuffé på Café String inte skulle sitta mer än rätt just nu.

Liseberg -97



Ett gammalt foto jag har stående på rummet. Kan fastna kollandes på det i timmar ibland. Tycker det är så underbart. Det är min pappa, min storasyster och jag på Liseberg 1997. Minns hur riktigt kul jag tyckte det var att få klä ut mig i de underbara sammetsklänningarna med spets. Riktigt sött.



Någon som sett Andra Avenyn förresten? Det är ju det mest värdelösaste programmet någonsin. Eller är det en såpa? Har inte riktigt hängt med men det skulle ju passa in. Såg det först nu och tycker mest att det bara var löjligt skrattretande.

bikini


Done! Vad tycks? Jag är riktigt riktigt riktigt nöjd faktiskt! Haha. Det blev en ring i form av snörning.


Idag tillagade jag en god pastasallad. Efteråt öppnade mamma en låda i köket och där fyndade vi massvis med bortglömt påskgodis. Påsgodis, så det hade inte gått ut. Lite glada blev vi iaf. Nu halv nio ska vi se någon serie mamma pratade om på SVT. Får se om det är något att se på.


ännu mer ledigt

Skönt med ännu en dag ledigt! Och likaså imorgon. Skolan börjar alltså lida mot sitt slut. Härligt!
Började morgonen med ett färskpressat glas juice och ägg&kalkon-mackor. Gott! Sen kom syster hit och lämnade Lou, så har hängt lite med honom i trädgården. Satt så skönt i solstolen med solens strålar i ansiktet, tills den brakade ihop. Jahapp.




Så mysigt hade vi. Gillar att han fortfarande får det där typiska valputséendet med framdragna öron, då vet man att han fortfarande inte är så stor.
På mig har jag jacka från Gina Tricot, linne & byxor från Monki, skärpet är mammas gamla, skorna är från Killah, klocka i herrmodell ifrån Calvin Klein och rosettarmbandet från Cocoo.se.

Nu ska jag försöka plugga en stund... Men kanske blir till att sy en snutt, det blev jag sugen på. Hoppas att ni har en fin dag! Solen, som har vart utom sikte alldeles för länge nu, gör i alla fall mig glad.

trikåfynd

Blev ingen cityrunda idag.. Vaknade frusen på morgonen, sjungandes på Marit Bergmans Adios amigos (som jag förövrigt faktiskt bara hatar). Men jag vet inte, har blivit en grej på sistone att sjunga i sömnen. Av någon konstig anledning. I alla fall så såg det inte varmare ut bortom hus & rum så jag slappade hela morgonen och tog mig istället i kragen med att städa.
Passade på att titta igenom säcken med tyger jag fynda på vinden för ett tag sen, och så mycket roliga tyger fanns det. Så när fantasin flödar & tiden finns skulle man kunna dra ihop något riktigt kreativt.



Gillade de massvisa små färgsprakande trikåbitarna, och nu när det krisar för bikinisäsongen så resulterade det i en bikinitopp. Vet dock inte riktigt hur jag ska sy ihop delarna, skulle vilja ha en ring emellan men kanske får bli en vanlig snörning. Jaja, lite kul var det i alla fall.

Hoppas att ni har en härlig söndag med tid för att lappa ihop allt det man inte hunnit med under veckan! Och hoppas att ert väder är bättre än mitt..... Urk.
Nu ska jag sätta mig och försöka få den sista inlämningen gjord, geografi. Enligt mig det tråkigaste och mest värdelösaste ämne någonsin.


99 red balloons

Blev inte mycket folk på jobbet idag i det gråa vädret.. Men jag fick i alla fall trevligt sällskap av Nadia och Markus för en lång tid. Och för en gångs skull blev det en lite händelserikare dag för när Nadia skulle gå hem vid halv fyra-tiden så ska hon gå på toaletten innan och gissa vad det var där? Översvämning! Så vi fick ägna oss åt det ett tag. Konstig nog var det underhållande.
Ikväll kom massa familjemedlemmar hem för middag och nu har vi spelat spel. En lugn men mysig kväll med andra ord.



Imorgon hoppas jag på en cityrunda så jag kan få bocka av lite saker på min numera långa shoppinglista..


Och ett musiktips: Sätt på 99 red balloons av Nena. Min favorit för tillfället! En riktig grillkvällslåt, eller något annat somrigt.

glass i stora lass

Idag blir det till att jobba på glassen.. Fastän vädret är sämre än någonsin. Men får ta med mig en bra bok att läsa. Blir nog "Hey Dolly" som jag precis fick av mamma. Den är skriven av Amanda Svensson som är född -87. Har blivit ganska omtalad, kanske mycket p g a åldern, kanske av handlingen. Upp till bevis!


Bilder från glassbaren förra året

cocoo

Igår damp det ner ett efterlängtat paket ifrån Cocoo.se! Med en efterlängtad klocka, ett gulligt rosa litet rosettarmband och ett par balla guldörhängen.


Klockan är inplastad på bilderna.. Men är den inte fin? Jag föll för den på direkten. Finns även i gult, något att rekomendera! Hur bra är det liksom inte att frakten dessutom är gratis? Och sämre vart det inte då allt var packeterat i söta små påsar.

För övrigt jobbade jag hela dagen igår och serverade på Globen. Var ett bra tag sedan jag jobbade där men det gick som smort, Metall var det som hade en s.k "parkfest". Fick dock inte sluta förrän 00.30 fast min tid egentligen var 23.00. Men antar att man vant sig.
Idag är jag ledig och ska försöka plugga lite grann. Egentligen lockar stan något otroligt men vädret gör det svårare...

header hallå?

Vad hände där.. Helt plötsligt är min header spårlöst försvunnen? Ingen aning om vart den tagit vägen. För jag antar att ingen av er heller kan se den?
Fick btw DVD:n med min MTV-reklam hemskickad idag. Haha! Ohmy. Ser ut gör jag verkligen, men vet inte direkt om de lyckades med den "nyvakna looken". Reklamen börjar iaf sändas redan nu på MTV så ja.. enjoy.
Annars är ju Ben&Jerry mest gott. Funderar på att sätta på "Brokeback Mountin" som mamma precis fick hem, eftersom jag aldrig sett den..

de magiska sandalerna

Idag blev jag överlycklig då mamma helt plötsligt trollade fram mina drömsandaler, fast än jag tyckte att jag letat överallt här hemma. Bättre kunde det knappast bli att få mina de där perfekta dröm gladiatorsandalerna för 0:-.

Där har ni dem, är de inte bara helt underbara?! Jag är i alla fall förälskad..

För övrigt blev dagens look följande:
image49image50
Tunika - H&M
Klocka - Diesel
Jeans - J.Lindeberg
Sandaler av äkta läder - Mammas gamla (Faktiskt köpta för 22 år sedan i Yemen, hej bra kvalité?)

För övrigt så sket det sig som sagt med lägenheten. Alla satt och deppa här hemma igårkväll efter att ha hoppat av budgivningen då folket vägrade ge sig (det mest irriterande är att de vi "bjöd mot" var folk som redan bodde i det huset men bara ville byta lägenhet.. ja det stör mig). Så nu måste planer och tankar ställas om. Jag som var så glad över den.

Funderar också på om man ska flytta över till Devote men efter några försök att få ihop en snygg layout så är jag inte lika säker längre. Gick inte som jag ville. Vad sägs, ska man kanske stanna kvar här ändå?

i vågor

Jag borde var glad. Jag var glad. Men sen blev jag ledsen. Men det är ändå okej.
Idag var jag så glad hela dagen. Allt plugg gick som smort. Vi bjöd på lägenheten och allt gick bra. Jag spelade match, vi vann med 6-0 varav jag gjorde 1 mål. Men på hemvägen fick jag nyheten att vi hoppat av budgivningen för att den gick upp i pris långt över förväntningarna. Jahapp. Och därmed kommer vi inte hinna sälja innan pappa flyttar till New York. Jag vet inte varför, då är ju allt som jag ville från början. Men nu hade jag ställt in mig på det här och som jag är så bygger jag upp så många planer och förväntningar innan något är hundra procent. Nu känns det som att ingenting passar. Och samtidigt känner jag mig då bara bortskämd. Hur vill jag egentligen ha det. Känns som att mina tankebanor går runt "gräset är alltid grönare på andra sidan". Nä.
Dessutom missade jag de desperata hemmafruarna. Inget avslöjande. Ska ta igen snarast.

Sitter och ser på mer fina bilder från Ingmarsö från valborg. Blir så glad. Vänner är så fint. Och sommarvärmen lika så, hoppas att den snart återvänder.


God natt på er alla!

ett saxhugg

Sitter och försöker få plugg gjort. Fick nyligen min andra "ångestattack" efter att ha läst betygskretierna för samtliga inlämningar. Fy satan. Jag som känt mig så fri de senaste dagarna och trott att det mesta var gjort. Attans så fel jag hade.

& en sak till. Jag och min fantasi... (Och jag som klagar på mamma?) Plingade nyss på dörren, tyckte att det var lite sent så hör jag hur mamma öppnar dörren och säger hej och sen är det knäpptyst. Jag lyssnade och lyssnade men det var helt, helt absolut tyst. Då ser jag framför mig hur några bovar har skärt henne i i hjärtat och lagt henne på golvet och står blixtstilla och väntar på nästa. Så jag gick in i badrummet, tog de två största saxarna och ska gå upp, men i trappen hör jag min systers röst och kort därefter mammas och jag blev lugn igen.
Hm. Kanske för mycket pluggande. Eller bara min tankspriddhet. Kanske sovdags snart. God natt allihopa!

Playsuits

image35Jag har verkligen gillat playsuits, de s.k byxdresserna. Började för tre år sedan då jag haffade ett par mjuka, randiga hängselshorts. Och efter det har jag bara alltid tyckt att olika byxdresser det vart så sött. Och den här våren har jag bara sett det överallt och lite mer. Men plötsligt kom den underbaraste. Nämligen denna från Noir & Blanc:

Är den inte ljuvlig? Den skulle jag mer än gärna springa runt med i sommar, tillsammans med ett par enkla sandaler. Provade den på Tjallamalla för ett tag sen, men de hade bara strl 38 som var lite stor och mer skulle de inte få in. Varför? Buhä. Får se om jag fyndar den någon annanstans. Något tips om vart?

Annars såg jag nyligen en jättesöt blå dress från Topshop på lestyle.devote.se. Den får bli ett andrahandsval, men gillar att det är tub.

Denna har jag även fått vila ögonen på. Docklik. Vet dock inte vart den finns, men alltid något att inspireras av. Kanske får bli något för symaskinen när jag får mer tid framöver.

Oh happy day

image34Ännu en härlig dag. Jag följde med på visningen av lägenheten idag. Den var fin. En tvåa på 90 kvm så det är stora rum, och etage. Läget är jättefint men den var väldigt gammal. Men kan ju använda sig av det och göra det jättecharmigt, men vi skulle antagligen behöva göra om både kök och toalett från grunden, så alla är lite ambivalenta. Men fina rum var det. Jag kan bara tänka mig hur fint det skulle kunna bli. Jag ska ha mitt rum så sött, med två takfönster.

Igår grillade vi god mat hos en vän Jessica. Och till efterrätt blev det chokladfondue med jordgubbar, banan och ananas. Inte helt fel det.

Snart ska vi sätta igång grillningen här hemma. Gott. Men innan ska jag försöka bli klar med lite plugg så att jag kan åka in till stan imorgon. Jag vill verkligen hitta de där perfekta, beiga chinosen(?), med den utomordentliga passformen.. som jag aldrig hittar. Någon som har förslag på vart de finns och kan finnas kvar i dagsläget? Har hört Mango och Gina Tricot.. Monki har ett par superfina men självklart är det bara strl L kvar.

G.W

Att springa var riktigt skönt, men oj så min kondition försvunnit totalt. Det måste jag ta igen. Jag och syster åkte och storhandla efteråt och med oss hem fick vi bl a jordgubbar och vattenmelon. Det smaskade vi i oss i den otroliga värmen på gräsmattan. Sedan agerade jag än en gång mästaren i köket och denna gång använde jag fantasin för att utnyttja Dijonsåsen och till den blev det idag istället en stor avokadosallad, tigerräkor inlindade i baconskivor och stekta champinjoner. Det var populärt!
Och imorgon öppnar jag glassbaren. Blir nog mycket folk eftersom vädret ser ut att bli som dagens. Jag ska äta mig mätt på glassen hela dagen. Åh vad jag längtar efter den godaste, syrligaste citronsorbén någonsin. Och turkiska pepparn. Mums. Samma visa varje år de första dagarna.

Och en annan sak.
Varför kan jag aldrig sluta beundras av detta utseénde?


Varenda bild jag hittar i tidningarna är ALLTID lika unika och beundrasvärda! Har verkligen fastnat för hennes särskilda utseénde. Det är så sött och bilderna blir alltid så ljuvliga.

Lyckades btw glutta en stund på Sleepless in Seattle som gick på tv ikväll, med Tom Hanks och Meg Ryan. Den var ju ljuvlig. Den där typiska tron på ödet som tjejer ofta har. Och hennes kök blev jag så så kär i. Spana in det. Så sött vill jag också ha det i mitt kök, med doftande blommor.


sjungandes

Imorse vaknade jag sjungandes på "Paris" med Monde Yeux. Sånt är lite konstigt, och frustrerande för sedan sitter den som en smäck i huvudet resten av dagen.
Efter att ha ätit lite god frukost nu ska jag vara nyttig och duktig och faktiskt ge mig ut och springa. Vädret är perfekt. I hörlurarna följer nog Smk, Familjen och Melody Club med, de brukar få benen att röra på sig i högre takt.
Med det hälsar jag min lediga dag och resten av helgen välkommen!

Dijonsås

Jag blev kocken i köket idag och tillagade goda ugnsbakade laxfiléer med wokade grönsaker och dijonsås. Mixtrade lite själv med kryddorna och allt vart så gott! Så kom båda systrarna hem på besök, sådant uppskattas. Jag lyckades också få pappa att bli prenumerant av "Ekolådan". Ett riktigt tips! Där får man ekologiska grönsaker och frukter hemlevererade en gång i veckan. Man kan lägga till massor med annat som müsli eller bröd tex. Innehållet varierar alltid så det blir riktigt spännande! Ljuvlig idé va? Då kan man passa på att tillaga lite annorlunda rätter.

Imorgon är jag helt ledig, riktigt skönt! Hoppas att vädret bjuder till lite. Jag ska nog fortsätta min jakt på de perfekta sandalerna.

Blev nyss påmind om den här, och den är ju så mysig, så den får hamna här.

vid vindens änglar

image31image33
Som om jag inte hade något bättre för mig
Som om jag inte lyssnade längre
Och det gör jag inte heller när jag tänker på en ängel
Och bilarna kör nästan över mig men jag märker inget

Lycka är att få susa ner för en nedförsbacke med solen i ryggen, sittandes på sin rangliga gamla cykel och riktigt suga in doften av alla olika blomdofter. Försommarn är nog den bästa årstiden. Och till den hör Håkan mer än någonsin till.

I helgen envisas mamma med att se på lägenhet, och ännu ett sommarhus. I September flyttar pappa till New York för att jobba. Jag och mamma blir kvar, och ensamma i huset förstår jag väl nog att vi inte vara, men jag kommer att fälla krokodiltårar när jag behöver lämna mitt livs hus för alltid. Tanken på det gör mig ibland lite sorgsen. Men annars är allt bra. Sol, blommor, glädje, vänner och lättnad över alla skolarbeten som sakta men säkert slutförs är vad som kan göra en dag som denna. Hoppas att ni också har en underbar dag.

dagens

image28image29
Dagens:
Jeansjacka - Lindex
Munktröja, linne & shorts - Monki
Skärp - Mammas gamla
Skor (vita flätade) - Stadsmissionen

Och idag fick jag mig en blund i solen på altanen, underbart. Alalalalala la life is wonderful, som Jason Mraz sa det.

geek in the pink

image17
Halsduk - London
Klännig (med broderade blommor) - Indiska
Flätat armband/ring - Gjort av syster -->
Babyrosa/blå skor - Killah

Idag vart det en mysig dag. Började skolan med idrott och var sedan tvungen att skippa svenskan för att jag inte hunnit förbereda mitt nationella tal, så det måste jag ordna idag. Och resterande lektioner föll bort av en eller annan anledning så vi åt lite och åkte sedan in till Nytorget och satte oss en stund i solskenet. Hann även kika lite i 2nd hand butikerna runt om på söders gator. Hittade en riktig kalasblåsa till kjol på Stadsmissionen. Benvit, puffig och med en rosett i midjan. Men skulle dock krävas lite egetmakeri eftersom den var strl 42 och tragkedjan var trasig, och eftersom priset låg på 250 riksdaler så visste inte riktigt om det var värt eller inte. Så om någon söker något liknande, sök genast upp Stadsmissionen på Skånegatan! För mig slutade det bara med underkläder och en loation från H&M. Heller inga sandaler rikare.


vackra vår

Sitter och mumsar i mig en perfekt mogen mango. Uppskuren och halvt drängt i nougatsås. Yummy! Idag blev jag så glad när jag var ute och gick och kände doften av allt blomster. Skulle helst av allt ligga på en blomsteräng i solen med en söt, fylld picknickkorg och en bra bok dagarna i ända. Synd att verkligheten inte är densamma som ens dagdrömmar.

Letar förresten för full rulle efter ett par sandaler med gladiatorlooken. Det måste vara våren/sommarens finaste sko och jag vill ha de perfekta. De jag söker ska vara svarta, spartanska, med lite tjockare remmar. Liknande dessa:

image16

Om någon har något tips om vart jag kan leta så hojta till!!!

Monde Yeux

Ett tips från mig till er: http://www.myspace.com/mondeyeux

En vän från Blidö med sitt band. Riktigt duktiga, skön grupp med sköna instrument. De har precis släppt sin första skiva "Naked girl". Personligen är min favoritlåt dock "Paris". Värt att lyssna igenom!

bromskär



Louis följde med, blir alltid lika imponerad över hur stor han blivit. Fika hade mamma ordnat som vi satte oss och mumsa på vid vår forna badplats (vi hade vårt sommarhus där). Riktigt mysigt. Huset var felfritt & sött till utsidan tycker jag, inuti ganska personligt men yta fanns det gott om. Dock kan jag inte sluta tänka på mitt underbara kök i Blacksta. Samtidigt så kan man ju inreda insidan precis om man vill, vilket jag tror mamma kommer göra så fint och personligt. Skulle kunna bli ett underbart hus. Vad tycker ni?

sommarhus

Idag åker jag & (nästan) hela min familj ut till Blidö för att se på ett sommarhus. Det var ganska stort och lyxigt. Skulle egentligen helst av allt vilja ha det söta huset vi såg på i Blacksta' förra sommarn. Det hade sjötomt, ett blått kök med oranga köksluckor, knarrande trappor och stora träbalkar till vägg på övervåningen. Aldrig kommer jag nog bli så förälskad, det var så otroligt charmigt.
Men jag klagar inte för det här huset ligger precis mellan de sommarvänner jag har på ön. Får se hur intresserade mamma & pappa blir.

image9
Linne - Monki
Rosa topp ("bh") - Monki
Solglasögon - Gina Tricot
Skärp - Monki
Byxor - Monki
Väska - Portobello road i London
Skor - Bershka på Malta
Armband - H&M


Suddig bild med en riktig monki-outfit. Haha. Bilder från visningen kanske kommer upp senare.

premiär

Så nu inviger jag med ett första inlägg.
Det har nyligen varit valborg, som ägde rum i onsdags, och därmed långhelg. Mycket behövande för min del, eftersom jag på något sätt lyckats kommit lite på efterkälken i plugget.
Men eftersom vädret bjöd på sitt tog vi oss sex tjejer ut till Ingmarsö för trevligheter. Det vart med andra ord en förträfflig valborgmässoafton (för en gångs skull) och kvällen flöt förbi med skitsnack, öl och massvis med spel. Sängdags blev det inte förrän 5-snåret.

image1image2
Solglasögon - Gina Tricot
Sjal - WERA Stockholm
Jeansjacka - Lindex
Klänning - Indiska
Armband - H&M
Väska - Bershka (Malta)
Tajts - Från operan
Skor - Camden Market i London

Och mycket packning blev det.. Med resultat i en av de bästa valgborgshelgerna. Torsdagen erbjöd även ett bättre väder än väntat, så vi bjöd tillbaka med ett årets första dopp. Inte illa va?



Kul hades det.

RSS 2.0